O Noua Sansa | O Noua Viata

Transferul la sol pentru paraplegici

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

O sa va vorbesc acum putin despre transferul la sol. Aceasta este o abilitate care ar putea fi binevenita pe timpul reabilitarii sau daca sunteti un practicant constant al recuperarii. Aceasta abilitate este de o maxima importanta, avand in vedere ca dumneavoastra insiva va veti dori cateodata sa coborati singur de pe scaun. Eu prefer o saltea pentru yoga, deoarece asa imi pot proteja pielea si sezutul de o suprafata tare, chiar daca sunt paralizat pana la brau (tip T1) si nu simt mai nimic. Inainte de a incepe transferul, voi bloca scaunul pentru a impiedica alunecarea acestuia si caderea in fata lui, ori accidentarea. Acest lucru ma va ajuta, de asemenea, ca transferul sa nu fie brusc. Incep prin a pozitiona picioarele intr-o parte. Neavand control asupra partii abdominale, am observant ca transferul la sol este ceva mai dificil. Mana stanga o pozitionez sub piciorul stang, in timp ce pumnul mainii drepte va merge pe saltea. Trebuie sa incercati sa realizati operatiunea cat mai incet cu putinta, acesta fiind scopul principal, desi de fiecare data vi se va parea altfel. Ma voi indrepta incet catre capatul scaunului, apoi imi voi pozitiona pumnul pe saltea, dupa care voi aluneca incet catre sol, unde, apoi, in primul, rand imi voi intinde picioarele. La ridicare imi voi pozitiona genunchii la inaltimea aproximativa a scaunului. Voi face transferul fiind pozitionat perpendicular catre scaun, deşi unii oamenii se poziţioneaza cu spatele catre acesta, ambele maini fiind pe manere. Dar eu neavand control asupra spatelui, nu doresc sa-l suprasolicit. De asemenea, nu vreau sa risc sa raman cu sezutul intre barele scaunului, o portiune care este cam ingusta. Incepeti prin a pozitiona primul genunchi la nivelul scaunului. Cel de-al doilea genunchi va fi pozitionat si el langa primul, dar veti vedea ca el are tendinta de a cadea in lateral. De aceea, in timpul transferului, imi voi folosi barbia pentru a-l tine fix. Din acest moment e clar: va trebui sa va sprijiniti foarte puternic cu mana stanga de scaun in timp ce pumnul drept va fi pozitionat putin inspre spatele corpului. Acum numarati pana la 3 si efectuati transferul. 1,2,3 si... ! Dupa cum va spuneam, e nevoie de exercitiu. Este un lucru pe care nici eu nu l-am invatat imediat. De multe ori am cazut inapoi la sol, incercand. Cu cat mai des exersati, cu atat mai multa putere veti prinde. Deci, nu va lasati descurajati si incercati de cat mai multe ori! Chiar daca nu va va reusi nici de-a douazecea oara, dupa ce veti fi incercat de 50 sau 100 de ori, veti stapani perfect miscarea. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati! Va multumesc mult pentru atentie!


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version