O Noua Sansa | O Noua Viata

Transferul din scaun in masina

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Transferul din scaun in masina. Folosesc volanul ca parghie pentru a ma transfera in masina. Dupa ce m-am asezat in scaun, urc un picior in masina. De obicei, dupa ce ma transfer in masina, am picioarele incrucisate asa ca m-am obisnuit sa-mi desfac picioarele. Imi las celalalt picior in afara masinii pentru a ma putea intinde mai mult in exterior. Desfac perna si o asez in spatele scaunului din dreapta. Scaunul meu este inclinat pe spate pentru a ma misca mai usor. Indepartez ambele frane si pun asta in interior, de-a lungul masinii. Intorc scaunul si iau ghiozdanul din spate. Il pun pe scaunul din fata sau oriunde este loc. Plisez scaunul si incep sa dau jos rotile. Rotile le pun pe bancheta din spate, pe partea soferului. La fel si cu cealalta roata. Acum bag si celalalt picior inauntru pentru a ma intinde mai usor in interiorul masinii. Ridic scaunul pe o parte, apuc bara de jos tinandu-ma de scaunul masinii pentru echilibru. Il rasucesc pe masura ce-l aduc in interior si cat mai aproape posibil de partea din fata ca sa nu zgarii usa masinii. Dupa ce trece de corp, fac schimb de maini. De obicei repozitionez scaunul pe bancheta din spate ca sa-mi pot odihni bratul. Sustin bara scaunului intre degete si cobor scaunul pe podea. Scaunul din dreapta soferului este impins cat mai in fata ca sa am destul loc. Apoi glisez scaunul la loc in spate si am grija ca scaunul cu rotile sa fie pozitionat corect si sa nu se blanseze in timp ce conduc. Pentru a iesi urmez aceiasi pasi dar in sens invers. Scaunul din dreapta se gliseaza in fata, se ridica scaunul cu rotile cu mana dreapta si se aduce pe partea cealalta. Am pus aceasta bucata de vinilin pentru a nu zgaraia masina atunci cand scot scaunul. Ridic scaunul si il rasucesc pe masura ce il cobor. Din nou, scot piciorul stang pentru echilibru. Pun rotile, ridic spatarul si rasucesc scaunul in pozitia potrivita pentru transfer. Blochez franele, pun pernita si apoi scot si celalalt picior. Pana acum am avut centura pusa pentru sustinere. Ma transfer pe scaun, si ma asez in pozitia corecta. Pun bucata de material inauntru si inchid usa. Traducere pentru ProStemCell.org de Adina Elena Serediuc.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version