O Noua Sansa | O Noua Viata

Asistare la marginea scaunului cu rotile

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Inainte de ridicarea in picioare sau de efectuarea transferurilor, un pacient trebuie sa fie capabil sa se mute la marginea scaunului cu rotile. Acest lucru permite pacientului sa-si gaseasca centrul de greutate in timp ce primeste ajutor rapid si usor in timpul procesului de ridicare in picioare. Cand pacientul se afla in imposibilitatea de a ajunge singur pe marginea scaunului, exista mai multe metode accesibile pe care terapeutul le poate folosi. Scaunul se va pozitiona unde este necesar, iar rotile vor fi blocate. Picioarele pacientului vor fi asezate pe podea, iar suportul pentru picioare va fi ridicat, indepartat sau dat intr-o parte. Aceste masuri vor fi luate indiferent care dintre urmatoarele metode este folosita. Prima metoda prezentata este schimbarea greutatii dintr-o parte in alta. Terapeutul isi trece un brat in jurul spatelui pacientului, apucand umarul opus al acestuia. Apoi, isi va amplasa cealalta mana sub coapsa piciorului opus al pacientului. Greutatea pacientului va fi schimbata de terapeut pentru a reduce greutatea suportata de coapsa si de sezut. Pacientul este ajutat sa-si deplaseze spre inainte coapsa superioara si sezutul. Coapsa si sezutul pacientului care au fost sustinute, vor fi reasezate pe scaun in timp ce pacientul este intors spre partea opusa in care sta. Dupa aceea, terapeutul isi schimba pozitia bratului pentru a realiza aceeasi manevra din partea opusa. Repeta aceste secvente, alternand partile, pana cand pacientul se va afla in pozitia potrivita la marginea scaunului. Acesta continua sa sustina pacientul pana cand este capabil sa-si mentina o pozitie sigura si confortabila. O a doua metoda pentru mutarea pacientului la marginea scaunului, este alunecarea pelvisului. Pacientul foloseste suportul pentru brate pentru a ajuta pelvisul sa se miste. In timp ce aceasta manevra implica mutarea separata a pelvisului si a trunchiului pacientului terapeutul isi va pune mainile in spatele umerilor pacientului pentru a-l ajuta sa-si deplaseze umerii deasupra pelvisului si sa ajunga intr-o pozitie dreapta. Apoi, continua sa sustina pacientul pana cand acesta este capabil sa-si mentina o pozitie sigura si confortabila. O a treia metoda pe care o veti vedea este impingerea in sus din sezut. Puteti ajuta pacientul ridicandu-i sezutul sau supraveghindu-i umerii. Pacientul impinge in sus de fiecare data cand corpul este lasat in jos, mai aproape de marginea scaunului. Asistentul continua sa sustina pacientul pana cand acesta este capabil sa-si mentina o pozitie sigura si confortabila. Cand pacientul are nevoie de ajutor la mutarea spre spatele scaunului il puteti ajuta folosind in sens invers schimbarea greutatii dintr-o parte in alta sau folosind manevra ridicarii in sus, pe care tocmai ati vazut-o. Traducere pentru ProStemCell.org niki si alex_wishmaster - titrari.ro


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version