O Noua Sansa | O Noua Viata

Baschet in scaun rulant: Valorificarea corecta a fortei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Cred ca orice mare sportiv isi maximizeaza punctele forte. Vrem sa ne imbunatatim slabiciunile, dar cred ca intr-un fel stim ce putem face mai bine si ce nu. Cred ca exista ceva pe care ar trebui sa ne bazam. Daca ai o inaltime de doi metri, poate iti doresti sa faci mai multe recuperari, sa impiedici cat mai multe aruncari. Daca ai 1,80 m si esti foarte agil, esti rapid si pasezi foarte bine, probabil ai capacitatea sa fii coordonator de joc, sa manevrezi mingea, sa driblezi. Avand inaltimea mea si nivelul meu de leziune, probabil nu voi putea face 15 recuperari la un meci, insa imi pot imbunatati acest lucru, sa devin mai bun. Punctele forte au multe in comun cu inaltimea, cu coordonarea mainii, insa oricine ar fi, trebuie sa foloseasca aceste puncte forte in beneficiul echipei sale, pentru ca inainte de toate, acesta este un joc de echipa, iar cel care aduce ceva echipei, o va imbunatati. Unii sunt buni aruncatori, altii au abilitati in manuirea scaunului. Ne dorim sa ne luam slabiciunile si sa le imbunatatim. Atunci cand te antrenezi, iti vei antrena aruncarile si modul de manevrare a scaunului. Un jucator incepator, atunci cand se asaza intr-un scaun rulant, poate face un anumit tip de lucruri, dar peste un an, dupa ce se va antrena si-si va imbunatati conditia fizica si rezistenta, va vedea alti oameni antrenandu-se, va avea echipamentul adecvat, va invata sa-si manevreze scaunul rulant si va deveni mai rapid. Nu devii un bun jucator de baschet intr-un an, doi sau trei. Ai nevoie de 4-5-10 ani sa-ti perfectionezi abilitatile. Traducere pentru ProStemCell.org niki si alex_wishmaster - titrari.ro


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version