O Noua Sansa | O Noua Viata

Baschet in scaun rulant: Cum sa devii un jucator de elita

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Conditia fizica este importanta pentru ca te face sa te simti bine. Devii mai puternic, te ajuta la transferul in masina, cum sa-ti traiesti viata. Te simti bine cand esti puternic, simti adrenalina si endorfinele circuland... Acesta este avantajul atunci cand practici baschetul in scaun rulant. Depinde de cine esti, depinde de viata ta si de timpul pe care-l ai la dispozitie, de locul de munca, de casnicie etc. Inotul, dieta, totul este extrem de important. Au fost momente in 30 de ani de cand vin la sala, sa vin zilnic, in fiecare dimineata, au fost momente in care tot ce am putut face a fost sa vin de doua ori pe saptamana. Joc baschet la Jazz, echipa locala, si ne antrenam de doua ori pe saptamana, marti si joi seara. Acest lucru ne tine in forma destul de bine, dar poate nu suntem in intregime pregatiti pentru un nivel mai inalt. Cand sunt in echipa paralimpica, mergem in cantonament pe timpul verii sau ne intalnim in diverse locuri in weekend. Este de asteptat ca fiecare sportiv sa se antreneze si sa faca exercitii fizice, sa-si ia o slujba pe timpul zilei sau sa devina antrenor. Depinde de echipa. Nu exista nicio diferenta daca joci baschet la biserica. Exista diferite niveluri de exercitii fizice si angajamente atunci cand joci baschet la facultate. In baschetul in scaunul rulant avem echipe de elita, avem Divizia I, avem Divizia II, Divizia III, exista echipe de juniori, de studenti, de femei... Deci, daca doresti sa devii un jucator de elita in baschetul in scaunul rulant, posibil de nivel paralimpic, este nevoie de un mare angajament. Traducere pentru ProStemCell.org niki si alex_wishmaster - titrari.ro


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version