O Noua Sansa | O Noua Viata

Baschet in scaun rulant: Antrenament progresiv

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Fiecare abilitate pe care o dezvolti trebuie antrenata. Daca vrei sa fii un mai bun aruncator, trebuie sa arunci din ce in ce mai mult. Bineinteles, exista tehnici de perfectionare si tehnici despre felul in care sa-ti tii mainile, dar ii puteti urmari pe jucatorii din NBA, care sunt cei mai buni din lume, si veti vedea ca toti arunca in mod diferit. Este vorba despre capacitate, maximizare. Intram in sala de sport ca o echipa. Eu joc la Jazz, in Utah, si efectuam aruncari libere, ne antrenam conditia fizica, facem antrenamente de aruncari, avem competitii, aruncam de mai multe ori dintr-un loc, apoi de zece ori mai mult dintr-un alt loc. Pur si simplu aruncam cat mai mult, creand anumite situatii de joc si, bineinteles, imbulzeala, in care poti pune in practica aruncarile. Este vorba despre foarte multe aruncari, iar cei mai buni aruncatori din lume probabil efectueaza in sala de sport si 500 de aruncari pe zi. Astfel ajung sa fie cei mai buni. Daca te-as pune, pe tine sau pe altcineva, pe oricare dintre prietenii mei intr-un scaun, in acest scaun pentru baschet sau in scaunul de zi cu zi, primul lucru... Nu exista nicio diferenta intre tipul de leziuni, dar primul lucru pe care acestia l-ar gandi ar fi: "Cum sa imping acest scaun?". Ar pune mainile pe cadre si ar incepe sa impinga, apoi ar deveni mai indemanatic la impins, ar deveni mai rapid, mai puternic apoi ar manevra scaunul corect. Urmatorul lucru pe care-l va face va fi sa-si doreasca sa apuce o minge si sa o arunce. Si o va arunca. Din prima aruncare, poate ca mingea n-ar ajunge in cos, dar va arunca din ce in ce mai mult, iar in cele din urma va deveni un aruncator mai bun. Apoi va incepe sa dribleze si sa impinga scaunul in timp ce dribleaza. Asadar, este doar o progresie a lucrurilor. Un artist trebuie sa invete lucrurile de baza inainte sa poata picta. Un actor trebuie sa invete sa priveasca publicul si sa vorbeasca inainte de a face toate acele lucruri. Asa ca, baschetul in scaunul cu rotile este doar o progresie. Nu poti fi un jucator de elita daca nu dezvolti toate abilitatile de baza. Dintre acestea ar fi: driblingul, aruncarea, pasarea mingii, moblitatea in scaunul cu rotile, cum sa fii istet. Toate acestea alcatuiesc un mare jucator. Traducere pentru ProStemCell.org niki si alex_wishmaster - titrari.ro


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version