O Noua Sansa | O Noua Viata

Spondilita Anchilozanta

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Spondilita Anchilozanta (SA) este o stare care afecteaza articulatiile si ligamentele coloanei vertebrale. Primul semn al SA este de obicei inflamarea articulatiilor sacroiliace. Oasele coloanei vertebrale sunt legate prin ligamente flexibile si separate prin discuri de amortizare, care sa permita aplecarea si rasucirea. Spondilita Anchilozanta poate diminua flexibilitatea coloanei vertebrale, si poate duce eventual la pierderea totala a mobilitatii. Acest proces incepe cu inflamarea osului din jurul marginilor articulatiilor sacroiliace. Dupa o vindecare suficienta a osului afectat, organismul depoziteaza calciu imprejurul zonei vatamate. Aceste depozite de calciu se raspandesc spre ligamente si discurile dintre vertebre, ducand la fuziunea coloanei vertebrale. Desi nu exista niciun tratament pentru SA, medicatia, fizioterapia si exercitiul pot imbunatati starea si pot ameliora durerea. Exista nenumarate complicatii posibile asociate cu aceasta procedura care ar trebui sa fie discutate cu un medic inaintea operatiei.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version