O Noua Sansa | O Noua Viata

Sindromul Whiplash

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Sindromul Whiplash. Coloana vertebrala este formata din 33 vertebre, situate una langa alta si se imparte in 5 sectiuni: 4 cocgiale, 5 sacrale, 5 lombare, 12 toracice si 7 vertebre cervicale. Aceste vertebre ofera stabilitatea trunchiului. Oasele de la coloana vertebrala servesc ca protectie a maduvei spinarii si nervilor mai mici ce se ramifica de la maduva spinarii la diferite parti ale corpului. Vertebrele sunt legate una de alta prin benzi de tesut puternice numite ligamente. Ele sunt, deasemenea, conectate la muschii din jurul tendoanelor. Un accident numit "whiplash" care afecteaza cele 7 vertebre cervicale de la gat, e cel mai adesea cauzat de accidentele rutiere in care forta unei impingeri din spate, misca capul foarte rapid inainte si inapoi. Aceasta actiune poate produce rupturi ale muschilor, tendoanelor sau ligamentelor de la gat. De asemenea, poate prinde un nerv intre doua vertebre si poate provoca durere sau amorteala, care poate iradia in jos pana la umar, brat si palma. In functie de gravitatea afectiunii, sindromul whiplash poate fi tratat cu o serie de interventii, inclusiv imobilizarea gatului cu gips, medicatie si in conditii extreme, interventie chirurgicala.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version