O Noua Sansa | O Noua Viata

RMN - Rezonanta Magnetica Nucleara

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Cand cineva sufera o indispozitie interna care nu poate fi detectata de o examinare obisnuita, poate fi necesar un RMN. Cand se face un RMN, pacientul sta intins pe o platforma escamotabila, care intra in mijlocul unui aparat. Pe cand intra in aparat, pacientul este scanat de una din multele bobine magnetice, care emit un puls de frecventa radio, cu scopul de a examina anumite zone. Acest lucru creeaza un camp magnetic care merge pana in mijlocul tubului. Sunt miliarde de atomi de hidrogen inauntrul unui corp, care se rotesc pe un ax natural. Cand este introdus curentul magnetic, atomii se aliniaza la el ca un compass si se invart pe o noua axa. Cand forta magnetica este retrasa, atomii se reintorc la alinierea lor naturala. Pe masura ce se relaxeaza, emit energie si actioneaza ca un mic transmitator radio. Tesuturi diferite elibereaza niveluri diferite de energie si computerul recunoaste pulsurile lor distincte. Diferenta in energie este determinata de timpul de realiniere al atomilor. Tesuturile dense au nevoie de mai mult timp sa se realinieze decat tesuturile moi. Deci, cand computerul primeste nivelurile diferite de energie, creeaza o imagine care arata zone dense ca alb si zone mai putin dense ca negru. Cu aceasta procedura, RMN-ul poate arata organe, tendoane, ligamente, etc. Datorita numarului pur de atomi de hidrogen din corpul dvs., tehnologia RMN este posibila. Ambele teste sunt unelte importante in evaluarea leziunilor nervilor sau radacinilor nervoase, ca si bolile nervilor si muschilor.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version