O Noua Sansa | O Noua Viata

Punctia Lombara

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Maduva spinarii este formata dintr-o grupare de nervi care porneste de la baza creierului pana in josul spatelui. Ele sunt responsabile cu controlul muschilor si miscarea, precum si de simtul tactil. Aceasta este protejata de oasele coloanei vertebrale, precum si de un strat de lichid care o inconjoara, numit lichid cerebro-spinal. Punctia lombara este o procedura facuta pentru a depista infectiile, cancerul si sangerarile din aceasta zona, prin luarea unei mostre din lichidul cerebro-spinal. In timpul acestei proceduri, pacientul se va intinde pe o parte, uneori cu genunchii ghemuiti la piept. Uneori pacientul se va apleca in timp ce sta. Odata ce medicul localizeaza zona lombara corespunzatoare a coloanei vertebrale, regiunea este curatata si unsa cu un anestezic local. Atunci se insereaza cu un ac lung intre doua vertebre, pana cand ajunge in afara membranei care inconjoara lichidul cerebro-spinal, numita « dura ». Apoi strapunge membrana si ajunge la lichidul cerebro-spinal. Apoi un robinet este introdus pentru a scoate lichidul. Lichidul este colectat in flacoane care sunt trimise la un laborator pentru analize. Procedura este terminata prin plasarea unui bandaj pe locul injectiei. Pacientul este rugat sa nu faca baie timp de 24 de ore. Laboratorul va analiza lichidul sub mai multe aspecte. Prezenta celulelor rosii poate indica o hemoragie pe creier, sau in maduva spinarii. Globulele albe si anumite proteine pot indica o tumoare sau o infectie, cum ar fi meningita.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version