O Noua Sansa | O Noua Viata

Operatia de hernie de disc cervicala

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Operatia de hernie de disc cervicala. Vertebrele cervicale sunt primele sapte vertebre ale coloanei vertebrale. Separarea oricarei sectiuni de doua vertebre dintre acestea reprezinta un material elastic catifelat numit disc care actioneaza ca amortizor si permite miscarea capului. Oricum, varsta, uzura, sau uneori un accident pot face ca unul dintre aceste discuri sa se subtieze sau sa se rupa. Acest lucru se poate intampla cu vertebrele invecinate, facandu-le sa se apropie mai mult si ciupind nervul care se afla intre ele. O discectomie cervicala prealabila este cea mai comuna procedura chirurgicala pentru tratarea discurilor cervicale afectate. Aceasta procedura presupune realizarea unei mici incizii in fata gatului. Tesuturile din fata discului afectat sunt separate si discul este deplasat. Deschiderile fragile mai largi decat discul deplasat sunt fortate imprejurul vertebrelor. Osul care a fost recoltat din pelvis este atunci plasat pana in cusca metalica din titan si pozitionat in spatiul liber. Celulele specializate din interiorul acestui os numite osteoctite produc un nou os si ajuta la vindecarea celui afectat. Grefele osului asigura sprijin si structura, in vreme ce osul se vindeca si pastreaza inaltimea normala a spatiului dintre discuri.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version