O Noua Sansa | O Noua Viata

Mielografia maduvei spinarii

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Maduva spinarii este protejata de sira spinarii,deoarece duce mesaje la si de la creier. Totusi, chiar daca maduva spinarii este inconjurata de oase si ligamente, tot poate fi lezata. Medicii folosesc o tehnologie numita mielografie pentru a identifica leziunile maduvei. Aceasta procedura poate ajuta la localizarea herniei de disc, tumorilor, sau orice problema a radacinilor nervoase ale maduvei. Pe timpul unei mielografii, pacientul este asezat pe o masa cu raze-x pe o parte sau pe burta. Un anestezic local se injecteaza in piele, pentru a amorti zona unde materialul de contrast sau culoarea va fi injectata. Un ac mai lung este folosit apoi, pentru a injecta culoarea speciala in canalul spinal. Dupa injectarea culorii, se fac radiografii, in timp ce masa cu raze-x se inclina in sus si-n jos, permitand culorii sa curga prin canalul spinal al pacientului. Doctorul va studia radiografia sau mielograma, pentru a determina zona si tipul leziunii maduvei spinarii si apoi sa decida care va fi terapia adecvata.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version