O Noua Sansa | O Noua Viata

Laminectomie Lombara

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Coloana vertebrala este formata din 33 vertebre, care gazduiesc si protejeaza maduva spinarii. Aceste vertebre, sunt separate si impartite de discurile intravertebrale. Cand un disc se comprima, acesta se poate hernia sau fractura si apasa pe nervul de la capatul maduvei spinarii. Acest lucru poate duce la dureri moderate pana la severe. In plus, cresterea suplimentara de os, cunoscuta sub numele de "pinten", poate presa pe nerv. In cazul in care un pinten osos se formeaza la baza centrala a canalului unei vertebre, maduva spinarii se comprima. O procedura chirurgicala numita "Laminectomie Lombara", poate micsora presiunea de pe maduva spinarii. In timpul unei laminectopii lombare, o mica incizie este facuta in piele de-a lungul vertebrelor lombare. Muschii sunt separati si osul este expus. Portiunea de lamela de pe vertebre este indepartata incet si cu atentie, eliminand presiunea de pe nervul apasat si de pe maduva spinarii. Nervul, este apoi incet tras intr-o parte si portiunea herniata a discului, este eliminata. Nervul este eliberat de orice presiune si durere. Muschii sunt apoi pusi la loc si incizia este inchisa. Exista mai multe potentiale complicatii asociate cu aceasta procedura, care ar trebui discutate cu un medic, inainte de o interventie chirurgicala.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version