O Noua Sansa | O Noua Viata

Inlocuirea artificiala a discului

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Tot ceea ce facem in timpul zilei, simplul stat in pozitie verticala, reprezinta un simplu test pentru capacitatea coloanei vertebrale de a suporta greutatea corpului. In timp, aceste activitati repetate zilnic si alte traumatisme minore, poate sa afecteze discurile coloanei vertebrale. In timp ce aceste activitati se acumuleaza, discurile incep sa se uzeze si sa se degradeze si pot provoca dureri de spate, discogenice. Durerile discogenice reprezinta un termen utilizat de specialisti cand fac referire la durerile cauzate de deteriorarea discurilor intravertebrale. Discul afectat poate cauza dureri in timp, ce se degradeaza si reprezinta unele dureri in sine, ca discul devine dureros. Miscarile care provoaca stresul discului, rezulta din durerile de spate si se simte ca durerea vine din zona feselor si chiar de mai jos, din partea superioara a coapsei. Aceasta stare poate fi imbunatatita printr-o procedura chirurgicala numita "inlocuirea artificiala a discului". In aceasta procedura, discul deteriorat este inlocuit cu o proteza de metal si polietilena. Mai intai, discul deteriorat este scos si capatul suprafetei vertebrale este curatat de resturi. Vertebrele sunt impinse in lateral si proteza de metal este pozitionata si fixata. Polietilena, se insereaza intre proteza si vertebre apoi este redusa la pozitia normala. Presiunea din coloana vertebrala, aseaza proteza in oase si asigura alunecarea in locul potrivit. Pozitia corecta a protezei, este verificata prin inspectie vizuala si Raze X.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version