O Noua Sansa | O Noua Viata

Fuziunea vertebrelor

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Coloana vertebrala contine 33 de oase sau de vertebre, care sprijina si protejeaza partea superioara a corpului si a maduvei spinarii. Ranirea coloanei vertebrale, cum ar fi o hernie de disc, o curbura anormala a coloanei vertebrale, sau o instabilitate a coloanei vertebrale cauzata de boli, poate necesita fuziunea vertebrelor pentru a reduce durerea si a imbunatati mobilitatea. O metoda de fuziune vertebrala implica implantarea unor mici piese de os iliac intre vertebrele ranite. Aceste mici bucati de oase vor fi unite cu vertebra existenta pentru a crea o structura osoasa solida. Pana ce oasele fuzioneaza impreuna, coloana vertebrala trebuie sa fie pastrata imobila. Deseori, o tija de metal este introdusa pentru a tine in loc coloana vertebrala. O centura, sau o bretea poate sa fie utilizata pentru sprijin suplimentar. Dupa fuziunea vertebrala, este important sa se urmeze o terapie fizica. Pacientii care au suferit fuziuni vertebrale nu ar trebui sa incerce sa ridice o greutate mai mare de 4,5 kg si nu ar trebui sa se aseze pe vine, sau sa se rasuceasca pana ce coloana vertebrala este complet vindecata. Exista riscuri si complicatii la aceasta procedura care ar trebui sa fie discutate in detaliu cu medicul inainte de o interventie chirurgicala.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version