O Noua Sansa | O Noua Viata

Fuziunea coloanei vertebrale

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Discurile intervertebrale functioneaza ca amortizoare pentru coloana vertebrala. Uneori, aceste discuri se pot degenera, subtia, sau hernia. Cand se produce acest fenomen, presiunea a doua vertebre care vin in contact pot apasa pe nervii coloanei vertebrale, rezultand dureri puternice de spate. In cazurile severe, tratarea acestei tulburari necesita o fuziune a coloanei. Aceasta procedura presupune crearea unei grefe osoase care prevede scoaterea discului deteriorat si inlocuirea acestuia cu os. Cea mai folosita metoda de grefare osoasa este utilizarea osului recoltat din propriul organism al pacientului, cum ar fi din creasta iliaca, sau din sold. Noul os se insereaza intre vertebrele de unde discul a fost eliminat. Celulele speciale din os, numite osteocite, ajuta la imbinarea vertebrelor cu noul os. Deseori se ataseaza o tija de fixare interna la coloana vertebrala, la locul grefei, pentu a asigura stabilitatea pe perioada vindecarii.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version