O Noua Sansa | O Noua Viata

Fuziune Lombara

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Discurile intravertebrale formeaza un sfert din coloana vertebrala si actioneaza ca un sistem de absortie a socurilor coloanei vertebrale protejand vertebrele, maduva spinarii si alte structuri. Uneori, aceste discuri se degradeaza si se subtiaza, ducand la apropierea vertebrelor si apasarea pe nervii care se afla intre ele. In cazuri severe, aceste discuri sunt scoase si inlocuite cu oase recoltate de la pelvis. Acest procedeu se numeste "Fuziune Lombara". Multi medici aleg sa actioneze asupra discurilor bolnave prin mutarea usoara a intestinelor si alte organe pentru a elibera coloana vertebrala. Discurile afectate sunt apoi eliminate. In jurul vertebrelor sunt forate deschideri uşoare ce sunt mai mari decat discul scos. Osul pelvian recoltat, este invelit intr-o husa de titan si apoi introdus in deschidere. Celulele speciale din oase numite "osteocite", produc noi oase si ajuta la vindecarea locului. Golurile din aceste cavitati permit osului sa se dezvolte. In plus, aceste cofraje ofera sprijin si sustinere in timpul vindecarii structurii osoase. Radiografia coloanei vertebrale trebuie facuta odata la 6 saptamani, 3 luni, 6 luni, 1 an si 2 ani pentru a se asigura ca noul os se vindeca normal.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version