O Noua Sansa | O Noua Viata

Electrodiagnosticarea leziunilor nervoase

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Electrodiagnosticarea evalueaza simptomele care pot rezulta din accidente sau boli asupra nervilor sau muschilor din organism. Simptomele pot include dureri musculare, slabiciune, sau amorteala. Exista doua tipuri de electrodiagnosticari care sunt frecvent utilizate. Electromiografia, sau EEMG si studierea nervilor conductori. Aceste teste analizeaza activitatea electrica ce are loc in nervi si muschi. Testele EEMG ale activitatii musculare presupun introducerea unui ac prin piele si muschi. Acul inregistreaza activitatea electrica a muschilor in timp ce pacientul relaxeaza si incordeaza muschii. In cazul in care un muschi normal este in repaus, nu exita nici-o activitate electrica. In cazul in care muschiul este incordat, activitatea electrica este inregistrata. Studierea si inregistrarea functionarii nervului conductor este facuta de EEMG. In timpul acestei proceduri, electrozii sunt inregistrati pe suprafata pielii, de-a lungul nervului. Semnalele electrice sunt trimise de-a lungul nervului. Senzorii inregistreaza activitatea electrica si masoara cat de repede trece impulsul de-a lungul nervului. Rezultatele sunt afisate pe un monitor si apoi sunt evaluate. Ambele teste sunt instrumente importante in evaluarea leziunilor nervilor, sau radacinilor nervoase, precum si a bolilor nervilor si muschilor.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version