O Noua Sansa | O Noua Viata

Discografia coloanei vertebrale

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Coloana vertebrala este formata din 33 de vertebre care protejeaza maduva spinarii si asigura stabilitatea trunchiului. Intre fiecare vertebre se gaseste un pachet de tesut fibros numit disc intervertebral, care actioneaza ca un tampon pentru coloana vertebrala, absoarbe socurile si presiunea asociata cu miscarea de zi cu zi. O presiune excesiva, intinderile, sau accidentarea discului intervertebral poate provoca leziuni ale discului, care duc la o durere cronica. Pentru a determina contributia discului la durere, medicul poate efectua o discografie. In timpul acestei proceduri, se introduce un ac lung in centrul discului intervertebral. Un colorant special este apoi injectat in disc, ceea ce face ca discul sa fie clar vizibil pe filmul de raze X, numit discograma. Presiunea creata de injectarea este utilizata pentru a determina daca discul testat contribuie la durere. Medicul vede intreaga procedura pe un ecran fluoroscopic si evalueaza structura interna a discurilor. Dupa efectuarea discografiei, medicul va putea recomanda un tratament.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version