O Noua Sansa | O Noua Viata

Diagnosticarea problemelor coloanei

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Diagnosticarea problemelor coloanei este absolut necesara pentru o buna ingrijire medicala. Medicul va studia istoricul medical al pacientului si va efectua un control medical amanuntit. In plus, sunt recomandate o serie de teste de diagnosticare. O "raza X" este o fotografie a anatomiei scheletului care este generata de utilizarea materialelor radioactive. O "scanare MRI" este o procedura care utilizeaza unde radio si magnetice in scopul de a produce imagini bidimensionale ale anatomiei tesutului moale. O "scanare CAT" utilizeaza raze x pentru a genera imagini ale sectiunii transversale ale ambelor oase si a unor tesuturi moi. O "mielograma" este un examen radiologic al canalului spinarii si a radacinilor nervoase, prin utilizarea culorilor de contrast. "Scanarea unui os" este o procedura utilizata pentru a genera imagini ale anatomiei scheltice de catre un scaner, cu material radioactiv injectat. Un "MNG" este un test utilizat pentru a examina raspunsul muschilor la stimularea nervilor. "Blocarea articulatiei" este o procedura in cadrul careia un anestezic si steroizi sunt injectati direct in articulatie. Testarea in laborator a fluidelor colectate, cum ar fi sangele, poate fi recomandata pentru a detecta problemele ce nu sunt determinate de alte teste. "Punctia rahidiana" este o procedura in cadrul careia fluidul cerebral este colectat din coloana vertebrala pentru examinare. "Discograma" este un examen radiologic al discurilor vertebrale prin utilizarea de radioactive colorante. Odata ce cauza problemei este diagnosticata, se prescrie un tratament adecvat.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version