O Noua Sansa | O Noua Viata

Boli ale discului intervertebral

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Coloana vertebrala contine 33 de oase sau de vertebre, care sprijina si protejeaza partea superioara a corpului si a maduvei spinarii. In fiecare vertebra se gaseste un tesut fibros numit disc intervertebral, care actioneaza ca un tampon al coloanei vertebrale prin absorbtia socurilor si a presiunii asociata cu miscarea de zi cu zi. Un disc intervertebral este alcatuit din doua regiuni distincte. Regiunea dura din exterior, numita "annulus fibrosus", mentine forma discului intervertebral. In interior, portiunea numita "nucleu pulpos", este un tesut spongios moale care permite discului sa functioneze ca un soc absorbant. In timp, procesul de imbatranire provoaca degenerarea discurilor intervertebrale, diminuarea continutului de apa din ele si reducerea capacitatii lor de a absorbi in mod corespunzator impactul asociat cu miscarile coloanei. O presiune excesiva, o intindere, sau accidentare, pot provoca ruperea, sau umflarea discului. Degradarea marimii si functiei discului va apropia vertebrele adiacente una de alta si eventual va cauza tendinita, sau comprimarea radacinii nervului maduvei. Tendinita nervului poate duce la dureri intermitente in partea de jos a spatelui, a picioarelor, amorteala, sau furnicaturi ale feselor.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version