O Noua Sansa | O Noua Viata

Blocarea fatetelor articulare

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Fatetele articulare sunt articulatii mobile ale coloanei vertebrale care leaga o vertebra de alta. Fara fatetele articulare nu am avea flexibilitate a coloanei vertebrale si am putea face doar miscari foarte simple si rigide. Fatetele articulare se pot inflama din cauza accidentarilor sau artritelor, care pot provoca durere si rigiditate. Cand fatetele articulare sunt afectate, ele cauzeaza in mod obisnuit durere nu numai pe partea fatetei articulare, dar durerea poate de asemenea radia la cap, umeri si picioare. Pentru a ameliora aceasta durere, un medic poate administra o blocare a fatetei articulare. In timpul unei blocari a fatetei articulare, sunt injectati un anestezic local si un steroid in fateta articulara. Aceasta procedura este totodata un tip de tratament dar si un test, numita "proces terapeutic". Acest lucru inseamna ca in timp ce medicul incearca sa amelioreze simptomele, se asigura daca suprafata care este tratata este sursa durerii. Daca durerea dispare, medicul poate presupune ca fateta articulara reprezinta sursa problemei.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version