O Noua Sansa | O Noua Viata

Leziunile coloanei si ale maduvei spinarii

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Leziunile coloanei vertebrale si ale maduvei spinarii au loc atunci cand organismul este supus unor forte mai mari decat pot suporta aceste parti ale organismului. Leziunea medulara apare cand este distrusa o singura structura osoasa sau un ligament. Zona lezata va trebui sa fie imobilizata pana cand se va reface, iar maduva spinarii nu este afectata. Cand leziunea implica coloana vertebrala, fluxul mesajelor intre creier sau sectionat. Aceasta intrerupere duce la scaderea sau pierderea miscarii si a senzatiilor sub nivelul leziunii. Cu cat nivelul leziunii este mai sus, cu atat mai mult este afectat organismul. Cele 33 de vertebre care alcatuiesc coloana vertebrala sunt impartite in cinci grupuri. La nivelul inferior al coloanei, se afla patru vertebre coccigiene. Aceste oase sunt sudate si formeaza o coada, numita coccis. Deasupra acestora, sunt cinci vertebre sacrale, notate de la S-1 la S-5. si acestea sunt sudate. Nervii de la acest nivel alimenteaza regiunea pelvina. Cele cinci vertebre lombare din partea inferioara a spatelui, sunt notate de la L-1 la L-5. Leziunile acestei regiuni afecteaza picioarele si functiile picioarelor. In zona pieptului se afla 12 vertebre toracale. Acestea sunt notate de la T-1 la T-12. Leziunile la acest nivel afecteaza picioarele, functiile picioarelor si muschii pieptului si cei abdominali. In varful coloanei se afla 7 vertebre cervicale si gatul. Acestea sunt notate de la C-1 la C7. Leziunile la acest nivel pot afecta membrele inferioare, pieptul si muschii abdominali, precum si diafragma, braţele, incheieturile si functiile mainii. Pentru ProStemCell.org Traducere: niki si alex_wishmaster - titrari.ro


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version