O Noua Sansa | O Noua Viata

Coloana Vertebrala

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Coloana vertebrala este o insiruire verticala de oase care formeaza scheletul axial. Acest cadru ofera un suport puternic dar flexibil, de sprijin al organismului, care are si functia de gazduire si protejare a maduvei spinarii. Coloana vertebrala este alcatuita din 33 de vertebre aranjate vertical, una deasupra celeilalte. Vertebrele sunt legate de fateta articulatiilor prin partea din spate a coloanei vertebrale. Aceste articulatii permit circulatia intre oasele coloanei vertebrale. Vertebrele sunt stabilizate prin ligamente si cel mai important, sunt separate fiecare printr-un disc intravertebral care are rolul de a absorbi socurile. Vertebrele pot fi clasificate in 5 segmente. Aceste segmente includ 7 vertebre cervicale, 12 vertebre toracice, 5 vertebre lombare, 5 vertebre sudate ale sacrumului si 4 vertebre sudate ale coccisului. Maduva spinarii trece printr-un canal situat in partea din spate a vertebrelor si se intinde de la baza creierului, pana in regiunea lombara a coloanei vertebrale. Nervii din maduva spinarii se ramifica, transmitand mesaje de miscare catre restul corpului. Forma anatomica a coloanei vertebrale adulte, cuprinde 4 curbari de baza. Regiunea toracica si cea a sacrumului sunt concave anterior, in timp ce regiunile cervicale si lombare sunt concave posterior. Aceasta forma unica a coloanei vertebrale, permite sustinerea greutatii corpului uman.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version