O Noua Sansa | O Noua Viata

Coloana Vertebrala Cervicala

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Anatomia coloanei vertebrale cervicale. Coloana cervicala este prima dintre cele sapte vertebre ale maduvei spinarii si se extinde de la baza craniului spre varful coloanei toracice. Fiecare dintre primele doua vertebre are forma si functie unica. Craniul ramane pe prima vertebra, numita atlas, care serveste drept pivot. Aspectul sau permite miscarea capului inainte si inapoi, ca si cum s-ar face o miscare pentru a spune "da". Axisul (vertebra C2) este asezata sub atlas si are rol in rotirea capului. O dezvoltare osoasa se leaga prin articulatii de atlas, permitand intoarcerea capului dintr-o parte in alta, ca si cum s-ar face o miscare pentru a spune "nu". Fiecare dintre celelate cinci vertebre face posibila sustinerea greutatii corpului. Imprejurul acestor vertebre sunt muschii, ligamentele, vasele de sange si nervii. In plus, discurile intervertebrale actioneaza ca amortizoare pentru coloana vertebrala. Aspectul coloanei cervicale ofera o sustinere a structurii si permite o flexibilitate considerabila a capului si a gatului.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version