O Noua Sansa | O Noua Viata

Anatomia Maduvei Spinarii

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Anatomia maduvei spinarii. Maduva spinarii are doua straturi compuse din materie alba si cenusie. In sectiune transversala, maduva seamana cu un fluture cu aripile intinse. Fiecare aripa are un corn posterior, sau superior sau dorsal si unul anterior sau inferior sau ventral. Intre cele doua coarne dorsale, celulele intraneuronale primesc informatii de la neuronii senzitivi pentru a masura durerea si temperatura. Acesti neuroni senzitivi se afla in ganglionii radacinii dorsale in exteriorul maduvei spinarii. Acestia isi trimit axonii in maduva spinarii prin radacinile dorsale. Cornul ventral contine ramurile neuronilor motori. Acesti neuroni isi proiecteaza axonii in exteriorul maduvei spinarii prin radacinile ventrale pentru a aproviziona muschii si glandele. Dimensiunea cornului ventral si, in consecinta, numarul celulelor organismului, variaza de-a lungul maduvei spinarii. Cresterea numarului de neuroni reflecta necesitatea de a realiza inervarea musculaturii mai complexe a bratelor si picioarelor. De asemenea, aceasta crestere in dimensiune a cornului ventral corespunde cu dezvoltarea cervicala si lombara. Pentru ProStemCell.org Traducere: niki si alex_wishmaster - titrari.ro


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version