O Noua Sansa | O Noua Viata

Stimularea epidurala pentru pacientii cu leziuni medulare

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Stimularea epidurala pentru pacientii cu leziuni medulo-vertebrale. S-a demonstrat ani de zile ca stimularea epidurala in combinatie cu training-ul motor a inlesnit recuperarea leziunilor medulare incomplete la animale. In acest videoclip, eu si proiectul NIBIB vom demonstra pentru prima oara ca stimularea epidurala medulara, de asemenea, functioneaza si in cazul oamenilor cu leziuni medulare complete. Iar acest lucru este foarte emotionant. Barbat paralizat ajutat de implanturi. Pacientul isi recapata cateva miscari dupa stimularea electrica. Un rezultat semnificativ este ca am gasit o noua metoda de a ajuta persoanele cu leziuni medulare foarte severe. Acest lucru le va ajuta sa-si imbunatateasca functiile motorii prin aceea ca vor putea sa stea in picioare, sa paseasca si vor fi capabile sa-si imbunatateasca controlul voluntar pe baza rezultatelor initiale. Stim ca uneori maduva spinarii are un sistem neuronal destul de sofisticat. Ceea ce facem noi aici, este ca folosim stimularea epidurala ca sa crestem excitabilitatea acestei retele. Un aspect foarte important si foarte diferit, este ca, de fapt, nu stimularea si intensitatea sunt acelea care induc miscarea. Pur si simplu, prin determinarea activitatii trecute a acestei retele am fost in stare sa obtinem nivelul functiei care nu mai fusese atins inainte, in cazul unei persoane cu leziune medulara completa. Aceasta persoana poate sta in picioare pentru cateva minute, fara ajutor. Poate ca aceste cateva minute nu suna ca si cum ar fi mare lucru, dar cateva minute de stat in picioare in cazul unei persoane care nu s-a miscat ani de zile practic, este important. Pacient cu paralizie motorie completa dupa stimularea epidurala si fizioterapie. Piciorul stang sus... Piciorul stang jos... Piciorul stang sus... Pana in prezent, acest pacient: poate sta in picioare fara ajutor peste 40 de minute; a recastigat un anumit control voluntar la piciorul stang; si-a recastigat functiile vezicii urinare, a intestinelor si functia sexuala. Rezultate similare au fost, de asemenea, obtinute si cu alti doi pacienti. A zecea aniversare a NIBIB Un deceniu al inovarii pentru sanatate. Pentru ProStemCell.org Traducere: niki si alex_wishmaster - titrari.ro


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version