O Noua Sansa | O Noua Viata

Recuperarea lui Kent Stephenson

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Atunci cand doctorii au venit si mi-au explicat ca am o fractura in zona vertebrelor T5 si T6 si ca sufar de o leziune completa si ca... de fapt, nu aveam nicio speranta de a-mi recapata mobilitatea sau miscarea corpului. Si ca... de fapt, nu aveam nicio speranta de a-mi recapata mobilitatea sau miscarea corpului. Adica, de la piept in sus aveam simturi normale dar de acolo, de la piept in jos eram paralizat nu simteam absolut nimic. In prima zi de dupa implant, trebuia sa facem diferite teste si am avut si un test voluntar. Si am facut testul acesta de foarte multe ori inainte de implant si te puneau sa-ti misti piciorul, degetul de la picioare, glezna si in tot acest timp nu se intampla nimic. Si dupa implant am facut din nou testele si imi spuneau: bine Kent, ridica piciorul stang si incercam sa ridic piciorul stang si cand am facut asta am simtit un fel de conexiune ce trecea prin piciorul meu dupa care s-a dus in sus si puteam simti cum se opunea corzii de care era agatat pot spune ca atunci a fost o nebunie, doar sa simti asa ceva. Simteam greutatea care venea de la spatesi se ducea in muschii picioarelor si simteam totul cum il trage in sus. A fost coplesitor. Mama era in incapere cand s-au intamplat toate astea si era cu ochii in lacrimi. Era asa de frumos sa pot face atat de multe ori Adica... incercasem sa fac asta de atat de multe ori. Si cand am reusit mi-am dat seama ca a functionat. A fost o nebunie. Si mi-am dat seama ca muschii picioarelor isi vor reveni. Am observat imbunatatiri la functiile intestinelor si a vezicii la miscarile voluntare si sa fiu capabil sa stau in picioare de unul singur este un sentiment incredibil. Presupun ca ma surprind pe mine insumi cu lucrurile pe care le fac. Adica, munca facuta de stimulator chiar m-a pus pe picioare. Ma simt foarte bine. Oamenii ma tot intreaba, cum a fost sa stai mereu pe scaun? Chiar nu... De fapt, mai uit de el uneori. Astazi, cu ajutorul tau putem ajuta mai multi oameni precum Kent. Traducere pentru ProStemCell.org de Anca Claudia Tanase.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version