O Noua Sansa | O Noua Viata

O calatorie cu taxiul in Londra

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

O calatorie cu taxiul. Numele meu este Jen, obisnuiam sa lucrez pentru televiziune si la teatru. Inca imi place sa tin pasul cu ultimele trenduri, sa merg la cinematograf si teatru cat de mult pot. Astazi, ma voi vedea cu un prieten la cinema in High Park. Imi place mult sa merg cu taxiurile. Sunt usoare si sigure. Taxiurile au facilitati pe care soferul stie cum sa le foloseasca. Si asta te poate ajuta sa calatoresti. Exista o scara intermediara care te ajuta sa urci, asta inseamna ca nu trebuie sa ridici piciorul prea sus ca sa urci in taxi. Si majoritatea taxiurilor au un scaun mobil care se desface si poti sa te asezi mai usor. Poti folosi si manerele ca sa ai stabilitate. Si vei fi in siguranta folosind centura. Multumesc. E super. Daca folosesti scaunul rulant, taxiurile sunt echipate pentru a te asigura ca poti calatori cu usurinta si in siguranta. De fapt, in Londra, toate cele 22.000 de taxiuri negre au locuri si pentru cei in scaune cu rotile. Mai intai, scaunele din interior se pot ridica pentru a crea mai mult spatiu. Iar in spatele taxiului este o rampa, care se extinde. Asta te ajuta sa urci mai usor in masina daca esti in scaun cu rotile. Stai bine? E totul bine? Da, multumesc. Daca ai deficiente de vedere, exista culori pe scaune care te ajuta. Si mereu poti vorbi cu soferul folosind interfonul. Cat dureaza pana ajungem la cinema? Depinde de trafic. Super, multumesc. Cu placere. Daca ai deficiente de auz, taxiurile sunt echipate cu sisteme de circuit cu inductie. Tine minte, nu trebuie sa platesti in plus daca iei pasageri sau daca ai bagaje. Si nici nu trebuie sa platesti in plus daca calatoresti cu un caine ghid. Daca inchiriezi o masina, in loc de un taxi asigura-te ca masina se potriveste nevoilor tale atunci cand o vei inchiria. Serviciile precum Cabwise sau FindAride te ajuta sa gasesti masini in apropierea ta. Daca ai dizabilitati si vrei sa iesi si sa te bucuri de oras ar trebui sa fii increzator in a folosi masini private si taxiuri. Acestea sunt complet echipate pentru tine. Si uite ca am ajuns la cinema, iar eu mi-am adus batista pentru ca filmul asta e o mica drama. Traducere pentru ProStemCell.org Anca Claudia Tanase.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version