O Noua Sansa | O Noua Viata

Ce rol are negarea dupa un TVM?

Traducere

Este greu sa accepti ca asa va fi de acum incolo. Poate veni un doctor sa iti spuna ca nu vei mai putea merge niciodata, dar tu nu vrei sa renunti la speranta ca vei putea merge din nou. Si asta e greu de acceptat. Cateodata e mai usor doar sa spui "Asta nu sunt eu. Nu fac parte din acel grup, grupul oamenilor in scaun cu rotile; Voi pasi in afara acestui spital". Este dificil daca un specialist te grupeaza cu acele persoane in scaun cu rotile, sau cu cei care folosesc scaunul cu rotile. In acest caz negarea ajuta la usurarea durerii, a nu ajunge in grupul acela, a ramane pe calea sperantei ca vei putea merge din nou. Multe familii sunt mandre de fiul sau fiica lor, frate sau sora, si de realizarile lor, care i-a definit intr-un fel sau altul. Iar acum, cand identitatea ta - esenta ta - care nu te definea, s-a schimbat. Este foarte greu pentru familie sa accepte, acum ca trebuie sa descopere aceasta persoana, sau sa explice lumii, sa convinga lumea ca acesta este aceeasi persoana chiar daca arata diferit.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version