O Noua Sansa | O Noua Viata

Ce factori determina ca adaptarea la un TVM sa fie atat de dificila la inceput?

Traducere

Cred ca la inceput esti in stare de soc. Adica, nimeni nu planuieste asa ceva si te privesti in oglinda atatia ani intr-un anume fel. Apoi, brusc, ziua urmatoare, viata ta se schimba radical. E socant cand incerci sa intelegi totul. Totul se intampla foarte repede, cu o saptamana inainte erai la terapie intensiva. Apoi, o saptamana sau doua mai tarziu, esti la recuperare, trebuie sa inveti sa folosesti scaunul cu rotile si sa te obisnuiesti cu mediul, un mediu diferit de cel pe care il stiai. Corpul tau este diferit, s-a schimbat, e mult de digerat intr-o perioada asa scurta. Un alt lucru ce sta in cale este frica omului de necunoscut. Ne place ca lucrurile sa fie clare, sa avem un plan, sa nu stii ce-ti rezerva viitorul e inspaimantator.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version