O Noua Sansa | O Noua Viata

Care sunt temerile initiale despre iesirea in public intr-un scaun rulant?

Traducere

Fara indoiala, cand esti in public si esti intr-un scaun cu rotile, oamenii observa prima oara scaunul cu rotile, pur si simplu asta fac. Cineva ar observa o fata cu parul roscat, sau o persoana care e usor supraponderala. Oamenii observa diferentele si asa trebuie sa fie. Daca esti o persoana nu prea increzatoare, nu chiar atat de sociabila, sau nu-ti place sa atragi atentia, iar acum esti in acest scaun cu rotile, care urla, "Buna, uita-te la mine"! Este foarte intimidant sa iesi afara. Chiar si un lucru simplu cum ar fi mersul la bacanie, ca sa isi cumperi inghetata Ben and Jerry, care e acum pe raftul de sus. Acum trebuie sa fii vazut in scaunul acesta cu rotile si sa iesi, sa ceri ajutor cuiva, ceea ce poate fi intimidant. Ai avut vreodata un cos pe fata si ai crezut ca toata lumea se uita la el? Deci, cred ca atunci cand cineva vede cine esti, nu observa scaunul cu rotile. Tu poti fi dusmanul tau cel mai mare, pentru ca ti-e frica de ce va spune lumea in privinta asta. Daca doar ai iesit si ti-ai asumat riscul si ai spus, "Ce naiba, ce alternativa am? Nu voi ramane acasa sa ma uit la televizor toata ziua, trebuie sa-mi cumpar inghetata". Sau, "Vreau sa ies si sa fiu social". - "Vreau sa ies in club, asa ca imi voi asuma riscul si nu-mi pasa daca ma fac de ras. O voi face si voi lua atitudine, voi fi optimist si fericit". Atragi oameni.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version