O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Unul din primele semne de posibila escara este o zona inrosita, decolorata sau innegrita (pielea unui afro-american poate aparea rosu-inchis, albastruie sau lucioasa). Se poate simti cald si tare la atingere. O escara a inceput daca eliminati presiunea de pe zona inrosita pentru 10 pana la 30 de minute si culoarea pielii nu se intoarce la normal. Nu mai stati pe zona aceea si urmati instructiunile de la Stadiul 1, mai jos. Gasiti si corectati cauza imediat. Testati-va…

Citeste mai mult ...

Toleranta pielii inseamna cat timp poate rezista pielea sa fie sub presiune inainte ca lezarea sa inceapa sa se produca. Toleranta pielii fiecarei persoane este diferita. Unii oameni au nevoie sa elibereze presiunea foarte des, altii nu atat de des, dar tot trebuie s-o faca! Toleranta pielii se schimba daca sunteti bolnav, nu mancati bine, aveti schimbari in pozitia corpului sau schimbati suprafata pe care stati sau va intindeti. Inspectati pielea mai frecvent in aceste circumstante.

Citeste mai mult ...

Daca nu puteti sa eliberati presiunea singuri, puteti folosi un scaun cu rotile electric, cu inclinare, pentru eliberare regulata a presiunii. Aplecarea, rabatarea si ridicarea pedalelor sunt caracteristici ce pot fi folosite ca sa schimbati pozitia corpului intr-o maniera care va asigura eliberarea presiunii. Este foarte important sa fiti instruiti de medic cum sa folositi oricare din aceste caracteristici pentru a va asigura ca eliberati destula presiune. Folosirea improprie a acestor caracteristici poate duce deasemenea la o leziune.

Citeste mai mult ...

Dupa traumatismul vertebro-medular, pielea dvs. necesita ingrijire zilnica si o atentie deosebita. Va trebui sa petreceti timp zilnic curatand pielea, pastrand-o uscata (de incontinenta si transpiratie), verificand-o de probleme sau schimbari ce survin ca urmare a presiunii, miscandu-va in asa fel incat pielea sa primeasca fluxul sanguin adecvat, hidratandu-va si folosind un program de alimentatie adecvat, astfel incat pielea sa fie sanatoasa. Nu uitati: 95 % dintre escare pot fi prevenite!

Citeste mai mult ...

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version