O Noua Sansa | O Noua Viata

De ce se folosesc doze mari de steroizi imediat dupa TVM?

Traducere

Pana acum, din punctul de vedere clinic, al tratamentului, s-au facut foarte putine in sensul tratarii unei persoane care a suferit un traumatism vertebro-medular pentru o recuperare potentiala cat mai optima a functiei neurologice. Aproximativ 18-19 ani s-au administrat doze mari de steroizi (Metilprednisolon) in urma unui studiu care a dezvaluit faptul ca ar putea avea potential pentru imbunatatirea functiei neurologice la persoanele care au suferit un traumatism. In prezent scopul Metilprednisolonului este acela de a diminua umflatura, sau procesul inflamator care are loc dupa traumatism, in speranta ca diminuand inflamatia va creste sansa de recuperare a functiei nervului. De-a lungul anilor a devenit clar faptul ca exista riscuri in ceea ce priveste administrarea dozelor mari de steroizi. Exista riscuri la cei care respira asistati de ventilator, crescandu-le riscul de a face pneumonie. Dozele mari de steroizi pot creste riscurile de infectii si de vindecare greoaie e ranilor. Ca in cazul oricarui tratament propus trebuie facuta o echilibrare intre riscuri si potentialele pericole si beneficiile acestuia. In timp am cercetat amanuntit rezultatele studiilor initiale care s-au facut privind beneficiile tratarii pacientilor cu traumatisme, iar multi dintre noi am descoperit ca totusi beneficiile nu sunt atat de mari cum s-a crezut initial legate de rezultatele neurologice. Cand punem in balanta beneficiile si riscurile altor complicatii medicale, este evident ca folosirea steroizilor se face intr-o anumita perioada de timp dupa traumatism. Multe centre folosesc dozele mari de steroizi numai daca pacientul soseste in ingrijirea lor in intervalul de 3-8 ore de la traumatism. Daca pacientul vine dupa o perioada de timp mai mare decat cea precizata, se considera ca beneficiile acestor steroizi nu sunt atat de mari, iar riscurile si complicatiile care le insotesc surclaseaza cu mult aceste beneficii.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version