O Noua Sansa | O Noua Viata

De ce este important nivelul la care survine traumatismul?

Traducere

In interiorul coloanei vertebrale nervii care merg catre diferite parti ale organismului - spre brate, maini, inima, muschii toracelui, picioare, organele interne - ies din coloana la nivele diferite. Putem imparti coloana in patru mari sectiuni: cervicala (zona gatului), toracala (de deasupra claviculei pana pe la jumatatea spatelui), lombara si sacrala (capatul cel mai de jos al coloanei). Si la fiecare dintre cele patru nivele diferite nervii ies din coloana si merg spre diferite parti ale organismului. Nervii care merg spre brate si maini ies din regiunea cervicala. Nervii care merg la picioare, vezica urniara si intestine pornesc din regiunile lombara si sacrala. Deci, daca o persoana sufera un traumatism la un anumit nivel al coloanei, vor fi afectati nervii care ies din coloana de la acel nivel si inferior. Asadar, un individ cu un traumatism din zona cervicala superioara va avea afectati nervii care merg spre maini, ii vor fi afectate mainile intr-o anumita masura si apoi toti ceilalti nervi de sub aceasta regiune. Daca un individ are o leziune, sa zicem, in zona toracala sau lombara, atunci, teoretic, nervii care merg spre brate si maini, situati in zona cervicala superioara, sunt crutati; prin urmare, din fericire functiile au ramas intacte.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version