O Noua Sansa | O Noua Viata

Ce factori sunt importanti in alegerea unei baze de recuperare dupa un TVM?

Traducere

Cred ca unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa il ia in seama un pacient care a suferit un traumatism vertebro-medular, sau familia acestuia, este cautarea unei baze de recuperare care are experienta in ingrijirea pacientilor de acest fel. Statisticile din ziua de azi ne spun ca anual 10.000 - 12.000 de indivizi sunt subiectii unor traumatisme vertebro-medulare. Putem sa comparam cu cancerul si cu bolile de inima unde sute sau mii, daca nu milioane, de persoane sunt pacienti noi sau in proces de tratament. Din aceasta pricina, nu orice baza de recuperare si kinetoterapeut are o experienta vasta in ingrijirea pacientilor cu traumatisme vertebro-medulare. Pentru a optimiza programul de recuperare al unui pacient - oferindu-le educatia necesara legata de ceea ce li s-a intamplat, la ce se pot astepta in viitorul apropiat si indepartat si de ce au nevoie de timp indelungat pentru a optimiza recuperarea si mobilitatea – vrem sa fim tratati la o baza de tratament, sau de o baza de tratament, care are experienta. Cel mai important, discutati cu fiecare in parte, fie ca e vorba de personal, asistentele, fie ca sunt kinetoterapeutii care lucreaza cu acesti pacienti. Puneti-le intrebari legate de numarul pacientilor pe care-i trateaza anual in centrul lor si de rezultatele obtinute cu pacientii. Din aceste discutii va veti da seama cat de pregatiti sunt si ce experienta au in tratarea pacientilor cu traumatisme vertebro-medulare.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version