O Noua Sansa | O Noua Viata

Ce este traumatismul vertebro-medular?

Traducere

Cand ne gandim la traumatismele vertebro-medulare, ne gandim in mod normal la o leziune traumatica - la o persoana care fie a avut un accident de masina, a cazut sau a fost victima unui act de violenta. Si in toate aceste instante diferite, a cantitate imensa de energie a fost transmisa organismului care a fost resimtita si de maduva si de coloana vertebrala. Prin urmare coloana vertebrala este lezata, ca in cazul unei vanatai (strivituri). Aceasta este leziunea cea mai des intalnita. Daca ii dau un pumn unui individ in brat si-l lovesc suficient de tare, pe brat va aparea o vanataie. In acelasi mod, persoanele care au suferit o leziune a coloanei o resimt ca pe o strivitura a structurii acesteia. Ca in orice zona a organismului care sufera genul acesta de leziune, si in maduva are loc o mica sangerare si apare o vanataie. Sangerarea si hematomul, pe langa inflamarea care survine dupa traumatism, impiedica nervii sa functioneze normal si blocheaza semnalele spre si de la organism. Acesta este un traumatism vertebro-medular.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version