O Noua Sansa | O Noua Viata

Ce este cercetarea "BrainGate"?

Traducere

BrainGate este o idee pe care un grup de pe Coasta de Est a avut-o de a studia ceea ce noi numim interfata creier-nervi. Ideea care sta la baza acestui concept este de a implanta un cip mic in cortexul motor din creier care genereaza semnale pentru miscare. Nu uitati ca o persoana care a suferit un traumatism vertebro-medular ar trebui sa-si pastreze intacte creierul, functiile acestuia si semnalele pe care acesta le creeaza. Insa aceste semnale trimise diferitelor grupe de muschi pentru a se misca ori contracta sunt blocate de traumatismul din maduva. Asadar, ideea care sta la baza interfetei BrainGate este de a implanta un cip care preia semnalele care se creeaza pentru a va misca mana, a controla mouse-ul calculatorului, iar prin intermediul unor calculatoare puternice sa se interpreteze aceste semnale pentru a le putea stoca intr-un dispozitiv pe care persoana nu poate fizic sa il controleze, insa cursorul unui calculator sau dispozitivul de control al unui scaun cu rotile electric, sa poata. Acest gen de activitate se afla in faza incipienta acum, desi rezultatele prezentate de grupul de cercetatori privind acest tip de dispozitiv sunt extrem de promitatoare. Persoana care a suferit un traumatism se uita la monitorul din fata sa si poate vedea cursorul pe care cu puterea imaginatiei il misca. Cand cipul BrainGate preia semnalele generate in cortexul motor, iar aceste semnale sunt deviate printr-o conexiune care e preluata de un dispozitiv ce merge la un calculator, care este conectat de calculatorul initial si misca mouse-ul. Este foarte fascinant.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version