O Noua Sansa | O Noua Viata

Care sunt ultimele descoperiri in folosirea electro-stimularii in TVM?

Traducere

Un numar de cercetatori studiaza rolul potential al stimularii electrice si magnetice, fie ca se aplica in afara corpului, pe muschi sau coloana, fie intern, prin sisteme implantate in coloana, insa rezultatele acestor studii de pana acum sunt foarte, foarte minimale si in faza incipienta. Cercetatorii se straduiesc sa descopere cum poate stimularea electrica sa creasca recuperarea neurologica a indivizilor care au suferit un traumatism vertebro-medular. Insa in acest punct, sincer vorbind, este prea devreme sa precizam incotro se indreapta studiile si daca se pot aplica clinic. In ceea ce priveste metodele de tratament, folosim stimularea electrica la pacientii care si-au pastrat functia neurologica. Stim ca acei pacienti care pot sa-si miste o parte mica din corp, desi nu este normala, folosind stimularea electrica, fie asupra nervului, fie asupra muschilor, impreuna cu alte terapii, poate fi de folos si eficienta pentru a le spori forta in acea zona. Insa in prezent, in zonele in care pacientii nu prezinta capacitatea de a-si misca muschii, stimularea electrica probabil ca nu produce niciun rezultat eficient in redobandirea functiei neurologice.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version