O Noua Sansa | O Noua Viata

Care sunt cele mai promitatoare tratamente noi pentru TVM?

Traducere

Multi ani de zile tratamentele pentru traumatismele vertebro-medulare au fost foarte limitate, iar cercetarea la fel, in acest domeniu, deoarece nu am inteles bine tot ceea ce se intampla cu sistemul nervos central si cu coloana vertebrala dupa ce avea loc traumatismul. In ultimele doua decenii, am facut descoperiri in progresie geometrica despre toate lucrurile care se intampla: de la nivelul nervului, la nivel celular, despre modul in care sistemul imunitar este implicat si el dupa traumatism. Din aceasta pricina, avem mai multe informatii despre strategii de tratamente diferite care ar putea ajuta pacientul in momente diferite dupa accident. Asa, de exemplu, stim ca dupa un traumatism, lucrul natural care survine este reactia inflamatorie. Intocmai ca la o luxatie a gleznei sau a incheieturii de la mana in urma unui sport, reactia de dupa este umflarea acestora. Inflamatia din coloana nu este un lucru bun. Poate distruge si mai rau nervul pentru ca preseaza asupra maduvei. Asa ca in prezent cercetatorii verifica tratamente diferite care pot fi administrate dupa traumatism - probabil la 24 de ore, 48 de ore, 72 de ore, o saptamana dupa accident - care sa speram ca vor adapta si vor "imblanzi" mecanismele naturale care au loc dupa traumatism, care de cele mai multe ori dauneaza maduvei. Asa ca tratamentele pe care le cercetam acum si care pot fi benefice in viitorul apropiat au scopul de a adapta sistemul imunitar. Sau pot fi orientate spre a optimiza mediul din interiorul coloanei vertebrale care sunt propuse pentru a ajuta acesti nervi care au supravietuit traumatismului pentru a se re-mieliniza, cu alte cuvinte sa sporeasca stratul izolant din jurul lor care e deseori distrus dupa traumatism si fac ca nervii sa nu functioneze. Si, in cele din urma, se desfasoara cercetari care cauta posibilitati fie de a regenera, fie de a creste din nou nervi noi.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version