O Noua Sansa | O Noua Viata

Cum ajuta Lokomatul o persoana care a suferit un TVM sa invete sa mearga din nou?

Traducere

Asadar Lokomat se ataseaza de picioarele persoanei si ii faciliteaza acest fel de mers. Sunt cazuri la animalele care au un traumatism al coloanei vertebrale, carora pentru experiment le cauzezi o leziune si le pui pe o banda de alergat. Chiar si fara o legatura intre creier si maduva spinarii, aceste animale chiar pot sa invete din nou sa paseasca cand sunt pe banda. Asta pentru ca muschii spatelui sunt stimulati de maduva spinarii. Acele legaturi care sunt intacte sub traumatism pot facilita pasirea fara stimulii trimisi de creier. Si oamenii pot face asa ceva. Avem acest centru in maduva spinarii care poate declansa aceste miscari. Asadar putem sa facem maduva spinarii sa invete "să umble" si daca avem o legatura mica, am putea intari activitatea dintre creier si maduva spinarii, pentru a mari posibilitatea de a pasi.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version