O Noua Sansa | O Noua Viata

In ce fel influenteaza schimbarile fizice din timpul sarcinii o femeie cu TVM?

Traducere

De multe ori, cand aflu ca o pacienta de-a mea a ramas insarcinata, o pun in terapie in cel de-al doilea trimestru de sarcina, dintr-o serie de motive. Unul dintre acestea, este luarea in greutate care ii va schimba centrul de greutate. Lucrurile pe care le-ar fi putut face singura inainte de sarcina, transferurile, imbracatul, incaltatul, mersul la baie, toate aceste lucruri nu le-ar mai putea face din cauza modificarii echilibrului si din cauza burtii voluminoase. Asadar, ar putea deveni putin mai dependente in al treilea trimestru de sarcina, asa ca le punem in terapie pentru a-si imbunatati echilibrul, cum sa faca transferul. Daca inainte puteau face un transfer lateral fara ajutorul unei placi, atunci, in timpul sarcinii ar putea avea nevoie de o asemenea placa de transfer. Asadar, le voi pune in programul de terapie sa faca aceste lucruri. Isi vor pune o minge sub bluza astfel incat sa nu se poata apleca in fata si vor face o serie de lucruri. Un alt lucru la care vor trebui sa se gandeasca este oboseala. Vor deveni putin mai obosite. Stim cu totii ca o femeie insarcinata are atat de multa presiune asupra vezicii urinare incat o simte mare aproape cat o bila. Nu e cu nimic diferit in cazul femeilor cu leziuni medulare. Deci, pentru femeile care se cateterizeaza la intervale stabilite este o adevarata suferinta sa faca acest lucru la fiecare ora si jumatate, intocmai ca o femeie insarcinata care merge la baie. Asadar, vor trebui sa foloseasca un cateter permanent in ultimele saptamani de sarcina. Insa acestea sunt doar cateva probleme. Un alt aspect de luat in considerare este ca vor trebui sa inchirieze un scaun rulant electric la sfarsitul perioadei de sarcina, pentru a-si mari mobilitatea si daca puteti sa-l inchiriati pentru cateva saptamani si dupa nasterea copilului, de asemenea va veti mari mobilitatea. Asadar, sunt o multime de astfel de probleme. In ce priveste luarea in greutate si de a sta pe scaun, in general puteti adapta acest lucru, indepartand lateralele, ceva de acest gen. Insa, cu siguranta, este o schimbare in centrul de greutate, in echilibru si pentru multe femei, este o schimbare a nivelului de independenta.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version