O Noua Sansa | O Noua Viata

In cazul femeilor, in ce fel este afectata functia sexuala in urma unui traumatism medular?

Traducere

In cazul femeilor, nervii care provin din sectiunea T11- L2 inerveaza (stimuleaza) uterul. Cei aflati in sectiunea S2-S4 inerveaza vulva si vaginul, insa leziunea acestora nu afecteaza ciclul raspunsului sexual. Dupa traumatismul medular au loc schimbari, credem noi, din cauza modificarii hormonale, a medicamentelor si a stresului. Menstra ar putea lipsi o perioada de trei sau chiar sase luni, dar, de regula, isi va reveni la normal in decurs de un an. Chiar daca va lipsi, dupa revenirea acesteia, pacientele vor putea deveni mamici, ca si cum leziunea medulara nici nu s-ar fi intamplat. Asadar, ar putea exista o schimbare a menstrei, aceasta ar putea inceta o perioada. O alta problema ar fi insuficienta lubrifiere a vaginului, astfel incat pacientele vor trebui sa foloseasca ceva pentru a rezolva acest inconvenient, insa ciclul raspunsului sexual nu va fi intrerupt.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version