O Noua Sansa | O Noua Viata

Femeile vor mai putea ramane insarcinate dupa un traumatism medular?

Traducere

Intotdeauna mi-am dorit sa spun oamenilor ca probabilitatea de a ramane insarcinata a ramas aceeasi de dinainte de accident. Deci, evident, daca o femeie a facut o histerectomie (indepartarea uterului) sau, din oricare alt motiv, nu a putut ramane insarcinata inainte de accident, accidentul nu va schimba acest aspect. Insa ele pot ramane insarcinate, la fel de usor ca si inainte, asa ca daca nu doriti o sarcina, protejati-va. Cand o femeie a ramas insarcinata, atunci, mai mult ca sigur va dori sa mearga cat mai curand la un medic ginecolog, deoarece multi ginecologi, doar pentru ca n-au experienta cand vine vorba despre o femeie cu dizabilitate, fie ca este vorba despre un TVM sau despre o dizabilitate oarecare, uneori acestia considera ca sarcina reprezinta un risc ridicat, doar din cauza dizabilitatii si din lipsa cunostintelor in legatura cu acest aspect. Daca gasiti un medic ginecolog care are experienta cu femeile care au leziuni medulare, atunci este un lucru minunat. Uneori, este nevoie de un ginecolog cu specializare in sarcini si un medic specializat in leziuni medulare pentru ca amandoi sa colaboreze. Acest lucru se intampla deseori. E bine de stiut ca femeia cu dizabilitati isi cunoaste corpul la fel ca si ceilalti, asa ca medicul ginecolog de cele mai multe ori o asculta. Odata ce a ramas insarcinata, femeia poate duce sarcina la termen, aceasta nefiind o problema. Problemele unei sarcini sunt... statisticile arata ca femeile cu leziuni medulare au tendinta sa dea nastere unui copil cu greutate mica. Deci, copiii au tendinta sa fie putin mai mici. Nu spun ca asa va fi, spun doar ca riscul este mai mare. De asemenea, riscul unei cezariene este mai mare. In general, in randul populatiei este de aproximativ 30%, deci, va fi putin mai ridicat in cazul persoanelor cu leziuni medulare. E din cauza leziunilor medulare? Sau din motive de confort? Nu stim. Cunosc persoane cu paraplegie si cunosc persoane cu tetraplegie care au nascut normal. Stiu persoane cu paraplegie si cu tetraplegie care au facut cezariana. Ele trebuie sa constientizeze ca pe parcursul sarcinii se vor confrunta cu aceleasi riscuri cu care se confrunta o femeie care nu are leziuni medulare, si anume, riscul unei anemii, riscul unor infectii ale cailor urinare mai frecvente. Un aspect specific celor cu leziuni medulare, este ca pot face infectii urinare mult mai usor si mai des din cauza cateterului.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version