O Noua Sansa | O Noua Viata

Cum se desfasoara nasterea unui copil afectat de traumatismul medular al mamei sale?

Traducere

In cazul femeilor cu traumatism medular, asa cum am spus, nasterile prin cezariana sunt mai frecvente, cat si extragerea bebelusului prin vidextractie (vacuum extractie) si forceps. Ele pot impinge, dar nu e acelasi fel de impingere, deoarece nu au contractii abdominale, nu au asa ceva. Insa pot face ceea ce noi numim manevra valsalva, care este un fel de a impinge, dar nu este corespunzator nasterii unui copil, din acest motiv fiind necesara asistenta indelungata pentru a da nastere pe cale normala. Ce putem spune despre persoanele care au un nivel inferior al leziunii? In acest caz, acestea nu au niciun fel de senzatie mai jos de nivelul leziunii. Trebuie sa fim foarte atenti cu aceste femei pentru ca ele se pot trezi in plin travaliu fara sa stie, fiindca nu au niciun fel de senzatie, iar corpul lor nu va fi disreflexic. Asadar, in cazul acestor femei trebuie sa fim foarte atenti ca ele trebuie sa se astepte la travaliu, fiindca se pot trezi in mijlocul acestuia si sa nu stie ca se afla in travaliu, fiindca nu-si dau seama. Deci, trebuie sa fim foarte atenti sa ne asteptam la o nastere fara avertisment. Nu e ceva obisnuit, dar la asa ceva ne asteptam.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version