O Noua Sansa | O Noua Viata

Ce putem discuta despre orgasme si senzatii in timpul sexului dupa un accident medular?

Traducere

Asadar, vom discuta despre orgasm si senzatii. Daca o persoana nu are senzatii in regiunea genitala, atunci va simti in mod diferit fata de cum simtea inainte de accident. Cu toate acestea, putem ajuta barbatii sa aiba copii, putem ajuta cu erectia, putem ajuta cu ejacularea. In cazul femeilor, le putem ajuta sa ramana insarcinate, putem face toate aceste lucruri. Insa ceea ce nu putem face, este sa redam senzatia. Asadar, este placut? Marea majoritate a persoanelor cu leziuni medulare spun ca sexul este foarte placut. Insa acestia descriu orgasmul ca fiind unul psihologic, mai degraba decat unul genital. Deci, este foarte important pentru acestia sa comunice felul in care se simt bine. Poate ca la inceput nu-si vor da seama si vor trebui sa experimenteze. In ce zona a corpului au senzatii? Cum se simt bine? Foarte multe zone erogene aflate deasupra nivelului leziunii sunt fata, zona cefei, partea din spate a umerilor, mameloanele, iar faptul ca am mentionat ca sub dus este foarte placut, deoarece ofera senzatii deosebite. Asadar, va fi foarte important ca oamenii sa comunice cu partenerii lor despre ce anume ii face sa se simta bine si ce anume nu. Deci, incurajez oamenii sa experimenteze pe trupul lor ce atingere ii face sa se simta bine si ce nu. Exista zone la care oamenii uneori nici nu se gandesc, iar aceste zone devin hipersensibile dupa producerea accidentului medular. Unele dintre aceste zone sunt ca o linie senzoriala, mai ales in cazul persoanelor cu paraplegie care si-au pierdut capacitatea senzitiva in zona de mijloc a toracelui. Adeseori, acestia au o linie senzoriala care le inconjoara corpul in totalitate si poate fi localizata exact in punctul in care isi pierd senzatiile sau simt senzatii. In general, este o zona incomoda pentru a fi atinsa, insa cu persoana potrivita si pozitia optima aceasta zona poate deveni foarte erogena. Deci, sfatuiesc oamenii sa le permita partenerilor sa-i atinga acolo. Prin atingere, nu inseamna atingere cu mana. Poate fi atingere cu limba, cu pleoapele, degetul, prin sarut. Orice atingere care se simte placuta si este acceptata de ambii parteneri. Alte zone sunt unele cicatrici care pot fi hipersensibile, altele au o sensibilitate mai scazuta. Deci, experimentati care sunt acele cicatrici, in special sunt cele circulare ramase in urma cateterelor toracice. Asa cum spuneam: fata, gatul. Deci, ce va face sa va simtiti bine si ce nu?

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version