O Noua Sansa | O Noua Viata

Care sunt obstacolele psihologice in privinta vietii sexuale cu care se confrunta femeile dupa un TVM?

Traducere

Mentalitatile care apar in ceea ce priveste femeile sau cele mai des intalnite situatii, sunt cele care se refera la imaginea de sine: "Cum pot avea grija de altii?", "Cum as putea fi iubita?". Si alte lucruri, cum ar fi: "Daca nu am senzatii normale, cum va functiona asta?", "Cum pot face acest lucru?". Pentru femei, atunci cand li se spune: "Da, poti avea un copil", "Da, poti fi mamica", la fel ca in cazul barbatilor: "Pot avea un copil, pot fi parinte", toate acestea sunt foarte emotionante si pline de satisfactii. Precum spuneam, ciclul raspunsului sexual nu este neaparat intrerupt, asa ca ele pot indeplini toate aceste roluri. Asadar, este vorba mai mult de o scadere a imaginii de sine, in cazul femeilor, teama de abuz, teama de a fi in dezavantaj, insa trebuie sa mentionez ca astfel de probleme apar si in cazul barbatilor. Asadar, sunt o multime de alte probleme in cazul femeilor, cum ar fi cele legate de mentinerea sanatatii. "Cum as putea face o mamografie, atunci cand eu ma aflu in pozitia sezand?", "Cum voi apela la un ginecolog, daca eu stau in pozitia sezand?", "Cum voi rezolva toate aceste probleme...?", "Ce se va intampla cu...?", "Va trebui sa folosesc absorbante?", "Pot folosi tampoane?", "Daca raman insarcinata, ce se va intampla cu sarcina?", "Cum pot sa imping?". Genul acesta de probleme.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version