O Noua Sansa | O Noua Viata

Cum sa gasesti un partener atunci cand ai un handicap

Cum sa gasesti un partener cand ai un handicap Cum sa gasesti un partener cand ai un handicap

Se spune ca cel mai greu lucru pentru oamenii cu handicap, este sa gaseasca un partener. Sunt atat de multe obstacole de depasit, asa numit "Marele pas".

1) Trebuie sa inveti sa te iubesti, daca vrei sa te iubeaca si ceilalti. Asta inseamna sa iti accepti handicapul si sa te simti bine in pielea ta. Sa nu te iubesti sau sa nu iti accepti handicapul te poate face foarte nesigur, astfel vei ridica bariere si vei indeparta oamenii de langa tine.

2) Trebuie sa ai o parere buna despre tine, fiind foarte bun la lucrurile la care te pricepi mai bine, astfel incat sa stralucesti ca cineva cu daruri ascunse, cu incredere si multumit de viata.

3) Trebuie sa te simti bine si fericit in corpul tau, inclusiv din punct de vedere sexual. Aceasta inseamna exploatarea potentialului tau erotic prin masturbare si sa fii fericit prin placerea pe care ti-o oferi, punand un zambet pe fata si sclipire in ochi.

4) Mandria corpului dumneavoastra ar trebui sa se reflecte in modul in care va prezentati altora - intotdeauna curat, fara respiratie urat mirositoare sau pete pe haine si cu un stil vestimentar propriu. Fa o declaratie despre personalitatea ta.

5) Ajuta foarte mult sa ai multi prieteni. Ei te vor tine la curent cu noutatile, pregatit, activ si sa speram ca va vor face cunostinta cu persoane pe care ei ii cunosc si care ar putea fi potentiali parteneri. Ei vor fi acolo pentru tine atunci cand vei fi respins, astfel incat sa puteti rade de acest lucru.

6) Este foarte important sa fii in contact cu alti oameni cu dizabilitati la un nivel la care puteti discuta probleme, in mod special cele emotionale si sexuale. Va puteti sprijini reciproc pentru a contesta oameni sau lucruri care va impiedicau sa va distrati. Puteti schimba opinii despre cat de asertiv sa fii intr-o situatie sociala in care esti jignit sau exclus.

7) Intalneste oameni prin munca si jocuri. Daca nu ai un serviciu, oferiti-va voluntari si daca nu faci parte din nici un club, alatura-te catorva.

8) Nu lasa pe altii sa te striveasca - uita-te la Mat Fraser si alte modele pe care sa le urmezi si poti sti ca puteti avea succes.

9) Mutati-va din casa parintilor si fiti independenti.

10) Alaturati-va celor "din afara" si implicati-va in munca.

Oamenii cu handicap de la nastere au trecut prin multe respingeri foarte dureroase in adolescenta si sunt de doua ori mai nervosi cand se intampla din nou. Citeste cateva carti despre cum sa reusesti. Rugati-va prietenii sa va ajute.

"Din afara" este un club care ajuta persoane cu handicap fizic si social sa isi gaseasca un partener potrivit. Acesta functioneaza mai bine decat intalnirile online, deoarece toata lumea este verificata si toata lumea accepta persoanele cu handicap. Au avut destul de mult succes. Multe relatii au inceput la distanta, progresand de la scrisori si apeluri telefonice, la vizite de lunga durata si chiar la a se muta impreuna.

La clubul "din afara" am observat, de multe ori, ca persoanele cu handicap se invart in jurul unei fantezii si se bucura de viata lor sociala pana la varsta de 30 de ani. Unii s-ar putea chiar sa evite alte persoane cu handicap, pentru ca nu vor sa fie alesi. Abia la 30 (sau un deceniu mai tarziu) se gandesc serios la gasirea unui partener si sa se alature clubului "din afara". Persoanele cu handicap care formeaza relatii mai devreme, descopera adesea ca relatiile sunt dificile, chiar abuzive in unele privinte si au nevoie sa gaseasca un stil de viata mai fericit.

Homoxexualii cu handicap se plang de respingere mai mult decat oricine altcineva, pentru ca scena gay tinde sa fie discriminatoate cu toata lumea, dorind barbati tineri, draguti sau fara handicap, cu muschi. Barbatii se plang ca sunt respinsi de femei. Femeile cu handicap se plang ca nu pot gasi parteneri interesanti, sensibili si respectuosi. Lesbienele cu handicap se pare ca o duc cel mai bine, cu exceptia faptului ca scenele lesbi sunt destul de dificil de negociat, iar relatiile, uneori, tind sa nu mai aiba parte de sex.

Capcanele relatiilor

Una dintre cele mai mari capcane este pierderea unor sume mari de bani. Sunt multi oameni care ar iesi la o intalnire doar pentru un pranz sau o cina gratis. Cluburile de noapte sunt scumpe si nu este un loc potrivit pentru a-ti gasi un partener iubitor. Unii oameni se alatura cluburilor in care cunosti persoane prin corespondenta, sau cluburilor pentru intalniri si scriu o multime de scrisori pe care le trimit impreuna cu o fotografie si nu primesc nici un raspuns. Altii apeleaza la agentii matrimoniale foarte scumpe si nu primesc nimic pentru banii platiti, deoarece aceste agentii raspund doar nevoilor persoanelor bogate, fara handicap si cu aspect placut.

agentii matrimoniale escorte

O alta capcana este esecul interminabil. Poate ca cereti parerea persoanelor gresite, pentru ca voi nu va pricepeti foarte bine la a evalua persoanele care sunt potrivite pentru voi si care ar fi interesate de voi? Poate plictisesti oamenii pana la lacrimi cand iesiti in oras, vorbind fara incetare despre tine si problemele tale, sau despre lucruri care nu ii intereseaza? Poate mirosi urat? Daca fumezi, aminteste-ti ca hainele tale miros a fum, astfel asigura-te ca porti haine curate. Poate nu ai explicat tot ce e de stiut despre handicapul tau si sunt speriati? Si ultimul lucru, in cazul in care e prima oara cand ies cu o persoana cu handicap, poare sunt speriati de modul in care reactioneaza altii - se uita lung, stau la distanta sau orice altceva? Despre asta trebuie sa discutati si sa radeti inainte de a iesi.

Trebuie sa gestionezi situatia mai bine. Invata din greselile tale. Si cel mai important trebuie sa accepti faptul ca desi multi oameni nu isi vor alege ca partener o persoana cu handicap, cel care te va alege pe tine chiar este mai special decat restul.

Gasirea mediului in care poti intalni persoane potrivite

Este rational sa gasesti oameni cu acelasi nivel de energie, de aceeasi inaltime, asculta acelasi gen de muzica si le plac aceleasi lucrui. Dar nu multi oameni sunt rationali cand vine vorba de dragoste. La fel ca si "din afara", e bine sa te alaturi grupurilor locale, grupuri ale caror activitati iti plac si in care crezi. Lucrand alaturi de alti oameni este o modalitate foarte buna de a incepe o relatie.

Persoanele cu deficiente senzoriale sunt in mare dezavantaj, deoarece nu pot vedea sau auzi cand cineva flirteaza sau au fantezii cu ei. Incercati sa iesiti cu prieteni care sa va spuna cand va scapa ceva.

Daca sunteti interesat din punct de vedere sexual de cineva pe care l-ati cunoscut, faceti acest lucru clar de la bun inceput, aratandu-va interesul - nu urmarindu-i, sau holbandu-va la sanii sau picioarele lor, ci flirtand, intrebandu-i mai multe despre ei (ceea ce va va face foarte atragatori) si invitandu-i in oras. Nu mai continua daca esti respins. Invata cum sa renunti.

Pe de alta parte, daca simtiti ca va plac foarte mult, asigurati-va ca nu deveniti foarte prietenosi intr-un mod non-sexual (vezi "cum sa initiezi sexul cand ai un handicap"). Multe persoane cu handicap descopera ca alti oameni ii considera "siguri", adica nu sunt o amenintare sexuala si devin confidenti foarte apropiati, in functie de suportul vostru, dar, probabil, nu ofera foarte multe in schimb.

Sa inviti pe cineva la o intalnire

Cel mai bun mod de a invita pe cineva la o intalnire este sa ii angajezi intr-o conversatie pentru a afla ce le-ar placea cu adevarat sa faca in urmatoarele zile, abia dupa, invita-i la intalnire. Sau cel putin invita-i undeva unde va place amandurora. Decide-te asupra unui loc sau lucru care nu costa mult.

Poti invita pe cineva la o intalnire  fie ca esti femeie sau barbat.

Ar fi mai bine pentru tine daca ati merge intr-un loc pe care il cunosti personal, pentru a fi sigur ca este accesibil, ca nu este foarte zgomotos sau aglomerat. Ar fi dragut daca ati merge la plaja, la un rau, la munte, intr-un parc sau la un lac; nu trebuie sa fie neaparat la film, galerie sau la un restaurant.

Fii sigur ca este o intalnire, fii sigur de locul si ora intalnirii si fii sigur ca persoana cu care ai intalnirea, nu s-a razgandit.

Prima intalnire

In primul rand si foarte important, distreaza-te! Daca conduci ai grija sa nu te ratacesti. Nu vorbi despre tine decat daca esti intrebat. Este in regula sa recunosti ca esti putin emotionat.

Complimenteaza persoana cu care esti la intalnire. Nu iti fa griiji ca nu ai nimic de spus - doar intreaba despre ei si ce pareri au despre anumite lucruri. Insista asupra lucrurilor despre care le place sa vorbeasca. Daca poti vedea priviti-va in ochi. Adreseaza-te pe nume in timpul conversatiei. Nu face niciodata comentarii cu caracter personal, nu vorbi despre sex la prima intalnire. Bucurati-va de atractie, flirtati, dar, in acelasi timp fiti calmi. Nu ai cum sa stii, s-ar putea chiar sa se intample!

Daca ai tacamuri special adaptate sau folosesti pai pentru a bea, ar fi mai bine daca le-ai aduce cu tine, pentru a fi cat mai independent posibil, astfel incat sa va puteti concentra asupra intalnirii si nu asupra mancarii sau bauturii.

Daca aveti o afectiune de vorbire sau este nevoie sa fiti hranit sau daca aveti nevoie de ajutor sa mergeti la toaleta, luati un prieten/AP care intelege ce vorbiti si sa va hraneasca, decat sa te astepti ca persoana cu care esti la intalnire sa se descurce cu asta singura. Nu te astepta ca cineva care nu este obisnuit cu modul tau de vorbire, sa te inteleaga. Uitati-va sa vedeti daca au inteles inainte de a continua. Nu va imbatati. Nu vorbiti niciodata despre relatiile anterioare, mama ta, timpul petrecut in inchisoare sau in spitalul de boli mentale. Pastrati totul usor, amuzant, pozitiv si poate fi inceputul a ceva frumos.

Dr Tuppy Owens
Sex si Handicap pentru persoanele cu dizabilitati

Sursa: loversguide.com

Articol scris de Ana Tomita, voluntar ProStemCell.org. Toate drepturile rezervate.

ATENTIE: Preluarea acestui articol este INTERZISA fara acordul in scris al ProStemCell.org


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2025

Top Desktop version