O Noua Sansa | O Noua Viata

In timp ce termenul de paraplegie acopera o gama larga de deficiente, persoanele cele mai afectate isi pierd capacitatea de a merge si vor petrece restul vietii lor, intr-un scaun cu rotile. O comuna neintelegere despre paraplegici este ca ei nu isi pot misca picioarele. In timp ce este adevarat pentru unii, alti oameni paraplegici pot fi capabili sa stea in picioare sau chiar sa mearga, depinde cat de severa este leziunea. Paraplegia inseamna deteriorarea membrelor inferioare, nu…

Citeste mai mult ...

Cand va externati: Luati-va medicamentele cum v-au fost prescrise: Sunati medicul de familie daca credeti ca medicamentele nu functioneaza cum va asteptati. Spuneti-i daca sunteti alergic la vreun medicament. Tineti o lista a medicamentelor, vitaminelor si plantelor pe care le luati. Includeti cantitatea, cand, cum si de ce le luati. Tineti lista cu dvs. in caz de urgenta. Aruncati listele vechi.

Citeste mai mult ...

Programul de recuperare al bolnavilor paraplegici si tetraplegici, este unul foarte complex, fiind nevoie de cooperare interdisciplinara (medic neurolog, urolog, R.M.F.B, psihoterapeut, logoped, kinetoterapeut si ergoterapeut). Programul de recuperare neuro-motorie, trebuie sa se desfasoare pe o durata de 15-20 minute zilnic, crescandu-se treptat durata exercitiului in functie de adaptarea pacientului la efort. Inainte de inceperea programului kinetic se face o evaluare functionala completa, de catre medicul R.M.F.B impreuna cu kinetoterapeut, ergoterapeut.

Citeste mai mult ...

Obiectivele programului kinetic in traumatisme vertebro-medulare acute cu sau fara afectari neurologice sunt: posturari, mobilizari pasive, reeducare respiratorie si prevenirea escarelor. Posturarea la pacientul cu traumatism vertebro-medular se concretizeaza prin impunerea in scop terapeutic a unei atitudini corective, se dobandeste in final o amplitudine articulara corespunzatoare si se modeleaza retractiile musculo-tendinoase. Sfera larga de cuprindere a acestei actiuni il obliga pe kinetoterapeut ca atunci cand recurge la acest procedeu terapeutic sa actioneze in deplina concordanta cu cerintele de…

Citeste mai mult ...

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version