O Noua Sansa | O Noua Viata

De ce este atat de importanta reducerea presiunii atunci cand se sta intr-un scaun cu rotile?

Traducere

Reducerea presiunii in cazul unei persoane care se afla intr-un scaun rulant, este importanta pentru prevenirea escarelor. Persoana respectiva ar trebui ca la fiecare 20-30 de minute sa-si schimbe pozitia pentru doua-trei minute. Cand pacientul se afla intr-un centru de recuperare, kinetoterapeutul il va invata cum sa faca, aratandu-i diferite tipuri de inlaturare a presiunii. Acestea variaza in functie de capacitatea functionala a pacientului, aceste eliberari facandu-se in diferite moduri. De exemplu, daca sunteti paraplegic, deci, sunteti paralizat de la mijloc in jos, va puteti apleca pur si simplu in fata. Va puteti intinde bratele pe un birou, pe o masa sau chiar pe pat. In acest fel, transferati presiunea de pe fese in partea superioara a coapselor. Puteti face acest lucru la locul de munca sau o puteti face acasa. De asemenea, puteti face ceea ce noi numim degajarea laterala a presiunii, in care va mutati dintr-o parte in alta a scaunului rulant, va suspendati bratul peste roata acestuia si va miscati asa, inlaturand presiunea de pe una din fese la un moment dat. O alta optiune, cea mai potrivita pentru pacientul paralizat de la gat in jos, este scaunul rulant electric. Acesta permite pacientului sa se incline pe spate, transferand astfel toata presiunea in zona inferioara a spatelui sau a coloanei vertebrale lombare, putand face acest lucru foarte des in timpul zilei.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version